Ajax boos op KNVB, Overmars haalt snoeihard uit: Het is te gek voor woorden!

Ajax boos op KNVB, Overmars haalt snoeihard uit: "Het is te gek voor woorden!"

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 00:05do 04-03-2021 om 00:05

Ajax is boos op de KNVB, meldt De Telegraaf. De uitspraken van Nico-Jan Hoogma over een mogelijke transfer van Brian Brobbey naar RB Leipzig hebben voor verbijstering gezorgd bij Marc Overmars, die hard uithaalt.

Het is geen geheim dat Brobbey in de belangstelling staat van RB Leipzig, nadat Ajax begin februari bekendmaakte dat de negentienjarige spits zijn contract weigert te verlengen. "Julian Nagelsmann is daar. Je moet natuurlijk spelen, maar ik vind het wel een heel bijzondere trainer. Mijn zoon (FC Utrecht-speler Justin, red.) heeft onder hem gewerkt bij Hoffenheim. Dat had hij niet willen missen", zei Hoogma bij VoetbalTijd.

Die uitspraken zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij Ajax. "De KNVB is er voor de clubs. Maar de hoogste voetbalbaas van Nederland vindt het prima als Brobbey naar het buitenland gaat", reageert Overmars tegenover De Telegraaf.

Het belang voor het Nederlandse voetbal zou moeten prevaleren, vindt de Ajax-directeur. "Hij zou Brian moeten adviseren bij Ajax te tekenen en moeten zorgen dat zulke spelers aan boord van clubs in de Eredivisie blijven", aldus Overmars, die ondanks de mededeling van een maand geleden nog goede hoop heeft dat Brobbey zijn Ajax-contract gaat verlengen.

"Wij halen in Europa het leeuwendeel van de punten voor Nederland binnen. Dan vecht je om een toptalent te behouden. En dan krijg je dit... Het is te gek voor woorden!", briest Ovemars tot slot.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Snap jij de woede bij Overmars?

Ja
76%
Nee
24%
(7228 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws