Spartak dolblij met Promes: 'Hij is te vergelijken met Cristiano Ronaldo'

Spartak dolblij met Promes: 'Hij is te vergelijken met Cristiano Ronaldo'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 07:33vr 05-03-2021 om 07:33

Spartak Moskou had geen enkele twijfels over een terugkeer van Quincy Promes. Technisch directeur Dmitry Popov van de Russiche club heeft hoge verwachtingen van de 29-jarige aanvaller, die voor minimaal 8,5 miljoen euro overkwam van Ajax.

Hoewel Promes een flink prijskaartje heeft en een fors salaris opstrijkt, ziet Popov geen sportieve risico's. "Het salaris dat we bespaarden toen Kokorin vertrok, is praktisch aan Promes gegeven. Ik kan niet zeggen dat we serieuze kosten hebben gemaakt", legt hij uit aan Championat.

Over de ambities van Promes zijn al helemaal geen twijfels. "Wat zijn motivatie betreft, we zouden Promes nooit hebben teruggehaald als we zijn karakter niet kenden. Dit is iemand die een hekel heeft aan verliezen. Het maakt niet uit of hij 31, 32 of 33 jaar is. Hij is te vergelijken met Cristiano Ronaldo, die was 33 toen Juventus meer dan honderd miljoen euro voor hem betaalde."

"Ronaldo en Promes hebben dezelfde persoonlijkheden. Zonder twijfel: Promes kan nog twee of drie jaar op hoog niveau presteren en misschien wel langer", vervolgt Popov. "Quincy is een legionair, die in de afgelopen tien jaar zijn beste voetbal in Rusland heeft gespeeld. Ik denk niet dat iemand straks nog vragen zal hebben over zijn salaris."

Algemeen directeur Evgeny Melezhikov van Spartak gaf al aan dat de Russen financieel nauwelijks risico's lopen. Als de Oranje-international wordt veroordeeld voor zijn rol in een steekincident, wordt de overeenkomst met Ajax ontbonden, beweerde hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Promes weer een hit in Moskou?

Ja
50%
Nee
50%
(2079 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws