Opvallend bericht van Spartak: 'Overeenkomst met Ajax ontbonden bij veroordeling'

Opvallend bericht van Spartak: 'Overeenkomst met Ajax ontbonden bij veroordeling'

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 16:40do 04-03-2021 om 16:40

Spartak Moskou heeft 8,5 miljoen euro betaald voor Quincy Promes, maar hoeft niets te betalen wanneer de aanvaller veroordeeld wordt. Dat laat de club weten in Russische media.

De Telegraaf sprak na de bekendmaking van de transfer van 'een werelddeal' voor Ajax en stelde dat het risico enkel en alleen bij Spartak Moskou ligt. Maar dit wordt door algemeen directeur Evgeny Melezhikov van Spartak weerlegd. 

"We hebben de risico's van de strafzaak genivelleerd", zegt Melezhikov tegen Championnat. "De financiële en juridische risico's liggen niet bij Spartak. We hebben met Ajax afgesproken dat als Promes door een veroordeling niet in staat is om aan zijn plichten te voldoen, de overeenkomst ontbonden wordt. Alle afgesproken betalingen worden dan simpelweg niet gedaan."

Promes is verdachte in een strafzaak. Hij wordt ervan verdacht een familielid in zijn knie te hebben gestoken op een feest in Abcoude, dat vorig jaar gehouden werd. Het slachtoffer heeft beslag laten leggen op de villa van Promes in Utrecht, zo werd deze week bekend. "De waarheid komt uiteindelijk naar boven", zei Promes zelf in een afscheidsinterview met Ajax TV.

Promes tekende onlangs een contract voor 3,5 jaar bij Spartak.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws