Geertruida geeft tekst en uitleg: 'Voor camera verschijnen is voor mij te vroeg'

Geertruida geeft tekst en uitleg: 'Voor camera verschijnen is voor mij te vroeg'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 10:33vr 05-03-2021 om 10:33

Lutsharel Geertruida is nog niet klaar om interviews op televisie te geven. De rechtsback van Feyenoord stottert voor een camera en heeft zich voor het eerst uitgesproken over die situatie.

In een groot interview in Feyenoord Magazine legt hij uit waarom een schriftelijk interview geen probleem is, maar dat lastiger wordt als het op video opgenomen wordt. "Er zijn een paar triggers waardoor ik ga stotteren: een camera, de druk en onbekende mensen", laat Geertruida optekenen. "Ik heb dit al sinds ik vier jaar was en heb het vooral wanneer de focus op mij komt te liggen. Maar bij vrienden of familie en in de kleedkamer heb ik het minder. En als ik zing heb ik helemaal geen last."

In januari wilden veel Feyenoord-fans graag een interview met Geertruida en liet ESPN weten waarom dat niet mogelijk was. Sindsdien krijgt de 20-jarige verdediger veel steun, waaronder van oud-topschaatser Erben Wennemars. "Ik heb alleen maar mooie reacties ontvangen. Alle reacties doen me goed. Tussen al die reacties zaten er ook van mensen die stotteren. Maar nu voor een camera verschijnen is voor mij nog te vroeg."

Dit seizoen beleeft Geertruida zijn doorbraak in De Kuip. Hij kwam in twintig Eredivisiewedstrijden in actie voor Feyenoord en scoorde daarin vier keer. De komende wedstrijden zal hij waarschijnlijk weer als rechtsback opereren, aangezien concurrent Bart Nieuwkoop donderdag geblesseerd raakte op de training.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws