Schmidt reageert op Ten Hag: 'Ajax heeft genoeg geld om Ihattaren te kopen'

Schmidt reageert op Ten Hag: 'Ajax heeft genoeg geld om Ihattaren te kopen'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 12:49vr 05-03-2021 om 12:49

Roger Schmidt heeft op de persconferentie ter voorbereiding op de uitwedstrijd van PSV bij Fortuna Sittard kort gereageerd op Erik ten Hag. De trainer van Ajax liet onlangs weten dat Mohamed Ihattaren 'van harte welkom zou zijn' bij zijn club.

Schmidt wilde duidelijk niet te veel woorden vuil maken aan de kwestie, maar reageerde desgevraagd toch even. "Ajax heeft genoeg geld om Ihattaren te kopen", tekende Voetbal International op uit de mond van de Duitse oefenmeester. "Als ze dat willen, is het aan de clubs en aan de speler zelf."

De talentvolle spelmaker (19) van PSV was de afgelopen week het middelpunt van de aandacht nadat Schmidt hem wegens 'wangedrag' buiten de selectie hield voor het competitietreffen met Ajax (1-1). De felicitaties die Ihattaren na de Europa League-zege van de Amsterdammers op Lille (2-1) overhad voor de Ajacieden schoten velen in het verkeerde keelgat en dat was in Eindhoven ook één van de oorzaken van zijn verbanning.

Ihattaren heeft nog een contract tot medio 2022 bij PSV en zal dus komende zomer een beslissing moeten maken over zijn toekomst. Als hij niet verlengt, zal hij moeten vertrekken om de Eindhovenaren nog wat geld op te leveren en dan behoort een pikant transferspel met Ajax tot de mogelijkheden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws