Grote slag voor Bayern München: toptalent tekent eerste profcontract

Grote slag voor Bayern München: toptalent tekent eerste profcontract

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 13:28vr 05-03-2021 om 13:28

Laatste update: vrijdag 5 maart 2021 om 14:08vr 05-03-2021 om 14:08

Bayern München houdt Jamal Musiala uit de greep van andere Europese topclubs. Het achttienjarige toptalent heeft zijn eerste profcontract getekend in de Allianz Arena en ligt nu tot medio 2026 vast.

Musiala sloot dit seizoen bij de selectie van Bayern en beleeft een stormachtige doorbraak. De aanvallende middenvelder kwam al zeventien keer in actie in de Bundesliga en was als basisspeler zelfs trefzeker in het duel met SS Lazio in de knock-outfase van de Champions League.

"Ik ben heel gelukkig. Ik voel me hier heel goed. Ik kan hier elke dag leren op training van de beste spelers van de wereld", laat Musiala weten. "Bayern gelooft in mij en heeft me al vroeg kansen gegeven. Ik wil de club op het veld bedanken voor het vertrouwen door goed te presteren. Het is mijn doel om een belangrijke speler te worden voor Bayern en om hier veel prijzen te pakken."

Musiala werd geboren in Stuttgart als zoon van een Duitse moeder en Engels-Nigeriaanse vader en verhuisde op zijn zevende naar Engeland. Hij verruilde de jeugdopleiding van Chelsea in 2019 voor Bayern, waar hij zich in de kijker heeft gespeeld, maar een vertrek ziet hij niet zitten.

Het goudhaantje van de Bundesliga-grootmacht koos onlangs ook al voor een interlandcarrière bij Duitsland. Engeland greep daardoor mis.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws