Goudeerlijke Advocaat reageert op Pratto-geruchten: 'Daar wil ik niet over jokken'

Goudeerlijke Advocaat reageert op Pratto-geruchten: 'Daar wil ik niet over jokken'

05-03-2021 14:17 Laatste update: 14:19
63

Lucas Pratto mocht na twee maanden alweer vertrekken bij Feyenoord. Trainer Dick Advocaat wil op de persconferentie voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo van aankomend weekend niet liegen over de situatie van de Argentijnse spits, maar schrijft hem zeker nog niet af.

Het Algemeen Dagblad schreef woensdag dat Pratto toestemming had gekregen van Feyenoord om terug te keren naar Argentinië, maar vanwege de coronamaatregelen was dat makkelijker gezegd dan gedaan. De spits zit daarom nog steeds in Nederland en blijft onderdeel uitmaken van de Feyenoord-selectie. "Hij is niet terug, hij kon ook niet terug vanwege corona", geeft Advocaat aan. "Er was iets, dat hij eventueel terug zou kunnen naar een club."

Over welke Argentijnse club het gaat, zegt Advocaat niet. Maar de Rotterdamse club stond niet onwelwillend tegenover een vertrek. "Nee, ik wil daar niet over jokken", aldus Advocaat. "Het heeft ook te maken met het feit dat Bozeník eerder fit is dan we verwacht hadden."

Pratto blijft dus bij Feyenoord. Advocaat schrijft de Argentijn zeker niet af. "Voor hetzelfde geld schopt hij er twee in en zeg je: wat een wereldaankoop, voor dat geld. Het heeft niet met vertrouwen te maken. Maar Bozeník is twintig jaar, die gaat volgend jaar waarschijnlijk spelen. Dan kies je misschien eerder voor Bozeník, maar we moeten Pratto niet afschrijven", sluit Advocaat af.

Bij River Plate zou men Pratto met open armen ontvangen. "River-fans zouden blij zijn als Pratto terugkeert. Hier wordt hij beschouwd als een idool vanwege zijn beslissende rol inde historische Copa Libertadores-finale tegen Boca Juniors in 2018 (Pratto scoorde in Buenos Aires en Madrid drie keer, waarmee hij River aan de beker hielp, red.)", vertelt Olé-journalist Vincent Muglia in gesprek met VoetbalPrimeur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie