Promes: 'Ten Hag zei: stel zulke vragen niet meer en verlaat mijn kantoor'

Promes: 'Ten Hag zei: stel zulke vragen niet meer en verlaat mijn kantoor'

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 18:45vr 05-03-2021 om 18:45

Quincy Promes heeft teruggeblikt op zijn vertrek bij Ajax. Trainer Erik Ten Hag wilde zijn oogappeltje eerst liever niet laten gaan, tot hij niet anders kon.

Promes belandde op de bank en werd onderdeel van de soap rond zijn strafzaak. Uiteindelijk bleek het voor beide partijen het beste om te vertrekken, al zag Ten Hag dat eerst niet zitten. "Klopt, hij probeerde me te overtuigen. Hij zei: nee, je gaat nergens heen. Verlaat mijn kantoor en stel me zulke vragen niet meer. Maar de volgende dag klopte ik weer bij hem aan", zegt Promes op de clubsite van Spartak. "Het was lastig omdat Erik veel voor met betekent. Acht jaar geleden promoveerden we samen met Go Ahead Eagles. Maar mijn hart vertelde me dat ik terug moest keren bij Spartak Moskou."

"Het was niet dat ik niet speelde. Ik kwam er vaak in als wisselspeler en daar houd ik niet van. Ik wil graag vanaf het begin spelen", zegt Promes. "In het eerste seizoen ging alles soepel, maar daarna werd het minder. Ik kreeg ook een andere positie. Dusan Tadic speelde eerst op tien, maar werd daarna op links gezet. Ik moest vechten voor mijn plek in de ploeg. Het is goed dat de spelers met elkaar concurreren en uiteindelijk beslist de trainer. Maar ik weet wat ik waard ben en wil geen tijd verspillen in mijn carrière. Daarom ben ik hier nu."

Promes zat lang in de wachtkamer en sorteerde alvast voor op een vertrek. "Het was grappig, want ik zei steeds: als je me morgen niet meer ziet, tot ziens dan! En de volgende dag zag ik ze weer. Dan zeiden ze: oh, daar is hij weer. Wanneer ga je weg?!"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws