Als je zoiets mee maakt, ben je niet snel onder de indruk van een ontslag bij AZ'

Als je zoiets mee maakt, ben je niet snel onder de indruk van een ontslag bij AZ'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 09:44za 06-03-2021 om 09:44

Marino Pusic was door een heftige gebeurtenis in zijn privéleven niet enorm geschokt door zijn non-actiefstelling bij AZ begin februari. De assistent-trainer uit Kroatië wordt vanaf volgend seizoen de rechterhand van Arne Slot bij Feyenoord, de trainer die hij eerder assisteerde bij de club uit Alkmaar.

Het is voor Pusic op zijn zachtst gezegd een zeer bewogen jaar. Zijn vrouw Dijana werd eind juni getroffen door een hartaanval. Deze zeer heftige gebeurtenis heeft Pusic doen relativeren. "Het was ontzettend heftig. Ze heeft de dood in de ogen gekeken. We hebben daadwerkelijk ervaren hoe het is als het leven, uit het niets, aan een zijden draadje hangt. Als je zoiets hebt meegemaakt, ben je niet snel onder de indruk van bijvoorbeeld zo’n non-actiefstelling bij AZ", vertelt Pusic in gesprek met De Telegraaf.

Eind vorig jaar werd eerst hoofdtrainer Arne Slot weggestuurd bij AZ. "Ik twijfelde even of het wel allemaal echt was", blikt Pusic terug op die periode. "Maar in de voetballerij kan alles. Daarom heb ik zoiets van: verbaas je niet, verwonder je slechts." Begin februari van dit jaar werd Pusic door AZ eveneens op non-actief gezet, omdat bekend werd dat de Kroaat Slot komend seizoen zou volgen naar De Kuip. Pusic betreurt het plotselinge einde bij AZ, maar toont ook begrip voor de situatie. "Dat het zo extreem zou aflopen had ik niet verwacht, maar ik snapte het vanuit het perspectief van AZ wel."

Pusic koos door zijn vertrek naar Feyenoord vooral voor zijn eigen loopbaan. "Het toekomstperspectief bij AZ was nog onduidelijk. Als een club als Feyenoord voorbijkomt, vind ik dat een eer. Ik had een aflopend contract en waardeer de vrijheid om mijn eigen keuzes maken. Daarbij laat ik mij niet door angst leiden. Niet door mogelijke consequenties van mijn keuzes", licht Pusic toe, die ook totaal geen boosheid voelt richting AZ. "Ik koester geen enkele wrok. De liefde voor het voetbal, dát drijft mij. Alles wat me overkomt, kan ik vrij eenvoudig relativeren. Dat komt door alle levenservaringen tot nu toe."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws