Schreuder looft 'kalme' Koeman: 'Ook topspelers zie je met aandacht luisteren'

Schreuder looft 'kalme' Koeman: 'Ook topspelers zie je met aandacht luisteren'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 10:05za 06-03-2021 om 10:05

Laatste update: zaterdag 6 maart 2021 om 11:39za 06-03-2021 om 11:39

Assistent Alfred Schreuder bewondert de rust die trainer Ronald Koeman bij Barcelona uit weet te stralen. De rechterhand van de oud-bondscoach van Oranje ziet dat de winnaarsmentaliteit in Spanje nog wel eens uit de hand loopt tijdens wedstrijden.

Ondanks alle hectiek rondom op de club uit Catalonië straalt Koeman rust uit, ziet ook zijn assistent Schreuder. "Dat vind ik het knappe nu ik er zelf middenin zit; Ronald is altijd kalm en rustig gebleven naar de groep, ook in de moeilijkste fases van dit seizoen, met ook allerlei randzaken en politiek erbij", vertelt Schreuder in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad.

Schreuder ziet dat de aanpak van Koeman werkt, zélfs bij de absolute vedettes van Barcelona. "Ook de topspelers zie je met aandacht luisteren bij besprekingen. Als is assistent ben bij een club, let ik daar altijd op: hoe spelers kijken als de hoofdtrainer praat. Er waren ook clubs bij waar geroutineerde spelers dachten: het zal wel."

Schreuder zou het helemaal niet gek vinden als Koeman wel eens uit zijn plaat zou gaan, want de 48-jarige assistent vindt de winnaarsmentaliteit bij de tegenstanders van Barcelona soms wel heel erg ver gaan. "Getafe, Atlético Madrid, Bilbao: die zijn bereid om álles aan te grijpen wat verboden is. Lionel Messi heeft al vijf of zes klappen gehad in wedstrijden. Als Leo de bal krijgt hoor je: maak een overtreding! Schop hem neer! Maar dat lukt dan niet en vervolgens sláán ze hem neer. Gewoon zo, met de vlakke hand."

Ondanks het gemene spel ziet Schreuder ook iets unieks in de winnaarsmentaliteit van de Spaanse ploegen. "Ergens is dat ook wel mooi, het álles willen doen om te winnen", sluit hij zijn verhaal af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws