Schreuder kreeg hulp van Messi op de training: 'Moest lachen, zo slim ben jij dus'

Schreuder kreeg hulp van Messi op de training: 'Moest lachen, zo slim ben jij dus'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 07:20za 06-03-2021 om 07:20

Laatste update: zaterdag 6 maart 2021 om 10:10za 06-03-2021 om 10:10

Alfred Schreuder, assistent-trainer van Ronald Koeman bij Barcelona, werd deze week op de training bijgestaan en geïnformeerd door Lionel Messi. Schreuder is naast Koeman en Frenkie de Jong de derde Nederlander bij de Catalaanse club en geniet met volle teugen van het hoge niveau bij Barça.

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad legt de rechterhand van Koeman uit hoe het is om dagelijks met de Argentijnse superster Messi te werken. "Deze week was typerend: we deden een oefenvorm en Gerard Piqué had die bij ons nog nooit gedaan. Piqué was lang geblesseerd, dus ik wilde hem uitleggen wat de bedoeling is. Komt Messi erbij: 'Alfred, hoeft niet, ik heb hem al bijgepraat.' Dat is Messi: hij ziet alles. Hij begrijpt alles, houdt alles wat het team aangaat in de gaten en denkt al vooruit, zoals wij."

Schreuder stelt dat de technische staf enkel een bepaald voetballend gedrag wil bewerkstelligen bij de selectie van Barcelona. "Messi, Busquets, Ter Stegen: dat is het allerhoogste niveau, ook in hun denken over voetbal. Het zou raar zijn als je gaat lopen schreeuwen of de wijsneus uithangt die tegen Messi zegt: 'Leo, die bal wel inspelen op het linkerbeen, hé…'", gaat Schreuder verder.

Dat Schreuder door Messi werd geholpen tijdens de oefening op training zorgde bij Schreuder voor een glimlach op het gezicht. "Ik moest in mezelf lachen: óók weten dat Piqué een oefenvorm nog niet heeft gedaan… Zó slim ben jij dus."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws