'Trots dat we twee keer winnen van de Franse koploper, met zoveel jonge spelers'

'Trots dat we twee keer winnen van de Franse koploper, met zoveel jonge spelers'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 15:44za 06-03-2021 om 15:44

Jurriën Timber heeft zich vrijwel geruisloos in de basis gespeeld bij Ajax. De negentienjarige verdediger geeft desondanks aan dat hij moest wennen aan het hoge ritme.

"Het was niet makkelijk. Dat het goed gaat, komt ook door mijn medespelers en omgeving, die mij goed helpen", zegt Timber tegen Ajax TV. "We spelen drie wedstrijden in de week, die moet je ook negentig minuten vol kunnen houden. Nu zit ik in mijn ritme en kan ik het langer volhouden. In het eerste halfjaar heb ik daar moeite mee gehad, maar nu ziet het er goed uit. Ik kan zeggen dat ik me nu topfit voel."

Timber maakte onder meer in het tweeluik met Lille OSC in de Europa League een sterke indruk. "Ik denk dat we best trots mogen zijn dat we twee keer hebben gewonnen van de koploper van Frankrijk. Met zo veel jonge spelers ook. De mix werkt heel goed." Van zenuwen had Timber geen last, maar hij heeft wel zijn eigen manier om zich voor te bereiden. "Visualiseren van de wedstrijd en genieten van het moment."

Timber lijkt de concurrentiestrijd met Perr Schuurs in zijn voordeel te hebben beslist, maar rust niet op zijn lauweren. "Als hij speelt, doet hij het ook goed. We trekken elkaar alleen maar omhoog. De jonge jongens doen het sowieso goed. Als je laat zien dat je goed genoeg bent, kun je hier spelen. Dat laat Ajax dit seizoen weer zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws