Koeman maakt zich 'echt geen zorgen': 'Ronald doet wat ook werkte onder Cruijff'

Koeman maakt zich 'echt geen zorgen': 'Ronald doet wat ook werkte onder Cruijff'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 16:44za 06-03-2021 om 16:44

Ronald Koeman is absoluut niet bang voor een ontslag bij FC Barcelona. Volgens zijn zaakwaarnemer Rob Jansen wacht de Nederlandse trainer de presidentsverkiezingen van zondag rustig af.

Koeman wist bij zijn aantreden dat Barça er niet goed voorstond, maar dat de financiële problemen zo groot waren werd hem niet verteld. "Ronald is niet bepaald in een gespreid bedje terecht gekomen", zegt Jansen tegen De Telegraaf. "Je wordt verrast door de extremiteiten. Maar had dat uitgemaakt bij zijn beslissing bij Barcelona aan de slag te gaan? Nee."

De nieuwe voorzitter van de Catalanen moet saneren. Wat dat voor Koeman en zijn selectie betekent, is afwachten. "Met alle politiek in de top van de club kan hij zich niet bezighouden. Vergis je ook niet in wat er nu gebeurt. Ronald doet iets wat ook werkte onder Johan Cruijff. Die zonderde het team helemaal af van alles. Tijdens de fluwelen revolutie gebeurde dat ook onder Frank de Boer met Ajax. Die presteerde vervolgens buitengewoon met zijn team. Dat kan hier ook gebeuren. De druk bij Barcelona is enorm. Maar op de presidentsverkiezingen heb je toch geen invloed."

De positie van Koeman is sterk. De clubicoon wordt volop geroemd na de zege op Sevilla in de halve finale van de Copa del Rey. "Een president mag zijn eigen mensen binnen brengen, hij mag formeel overgaan tot het ontslag van een trainer. Maar daar moeten gegronde redenen voor zijn", stelt Jansen. "Je kan niet zomaar een Barça-coach morgen ontslaan. Laten we reëel zijn. Het is knap wat Ronald presteert, hij heeft voor een ommekeer bij de club gezorgd. En maakt zich dus echt geen zorgen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Koeman ook na dit seizoen nog trainer van FC Barcelona?

Ja
78%
Nee
22%
(3359 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws