'Krokettenwedstrijd' en drie (!) overtredingen van VVV in De Kuip: Zorgwekkend

'Krokettenwedstrijd' en drie (!) overtredingen van VVV in De Kuip: "Zorgwekkend"

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 20:58za 06-03-2021 om 20:58

Danny Post, de aanvoerder van VVV-Venlo, stond vol chagrijn voor de ESPN-camera na de uitwedstrijd tegen Feyenoord van zaterdagmiddag. De nummer vijftien van de Eredivisie legde Feyenoord geen strobreed in de weg in De Kuip: VVV maakte welgeteld drie overtredingen in negentig minuten tijd en verloor met 6-0. 

Interviewer Hans Kraay vond dat VVV een 'krokettenwedstrijd' had gespeeld, Post kon hem geen ongelijk geven. De gasten uit Noord-Limburg kwamen na een kwartier op achterstand en leken direct de witte vlag te hijsen. "Typerend vind ik dan de spelhervattingen, we dekten helemaal niet, dat kan echt niet. Je kunt slecht spelen, je kunt niet in de wedstrijd zitten, dat kan allemaal. Maar je kunt niet iemand zo vrij laten."

De 6-0 in De Kuip was niet het eerste pak slaag dat VVV dit seizoen kreeg. "Daar waren wij altijd heel sterk in: lang in de wedstrijd blijven, niet dat soort dingen weggeven. En dat zie je nu steeds misgaan", aldus Post, die al sinds 2013 bij VVV speelt. De drie overtredingen die VVV maakte, vond ook Post te weinig. "Je mag er zeker wel eentje raken, maar dat hebben we te weinig gedaan en dat doen we sowieso te weinig. Dat zeg ik: we zijn eigenlijk altijd goed geweest, in het met weinig doelpunten verschil verliezen. Maar je ziet dat we dit seizoen de boel vaak laten lopen, dat is wel zorgwekkend."

Dinsdag wacht de volgende opdracht: het inhaalduel tegen concurrent Sparta. "Mes tussen de tanden? Absoluut, dat moet wel. Anders dan dit in elk geval. We laten ons te makkelijk naar de slachtbank leiden." Kraay gaf Post aan het einde van het interview het welgemeende advies om 'er een paar omhoog te schoppen' tijdens de training. "Komt goed..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Belandt VVV nog onder de degradatiestreep?

Ja
53%
Nee
47%
(489 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws