'Carrièreswitch' voor De Mos: 'Misschien wel leuker dan kampioen met Ajax of PSV'

'Carrièreswitch' voor De Mos: 'Misschien wel leuker dan kampioen met Ajax of PSV'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 22:11za 06-03-2021 om 22:11

Aad de Mos was in het verleden trainer van Ajax, PSV en Vitesse, maar staat sinds kort op zaterdagochtend langs de lijn bij het Onder 6-team van de Eindhovense voetbalclub RPC. Zijn kleinzoon Kiet (5) voetbalt daar.

Bij afwezigheid van de voetbalvaders die training geven, pakt 'opa Aad' de rol van trainer graag even op. "Misschien is dit wel leuker dan kampioen worden met Ajax of PSV", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Het is natuurlijk niet te vergelijken. Maar ik wil er maar mee zeggen dat ik dit zó geweldig vind. Ik ga er zelfs op vrijdagavond op tijd voor naar bed, want ook ik wil zaterdagochtend vroeg fris op het veld staan."

De kleine voetballertjes zijn onder de indruk van het feit dat De Mos trainer was van Ajax en PSV. Een vaste rol bij RPC ziet de gewezen oefenmeester en analist echter niet zitten. "Nee joh! Ik word eind van deze maand 74. Ze kunnen mij altijd vragen om in te vallen als één van de twee vaders niet kan. Maar er zijn ook zaterdagen dat ik zelf andere verplichtingen heb. Maar met dit mooie weer? Niks fijners dan een uurtje met die gastjes op het veld te staan!"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws