Woedend RKC fileert arbitrage: 'Ik vind het schandalig, we worden gewoon genaaid'

Woedend RKC fileert arbitrage: 'Ik vind het schandalig, we worden gewoon genaaid'

Gepubliceerd: zondag 7 maart 2021 om 07:05zo 07-03-2021 om 07:05

RKC Waalwijk is woedend na de bittere nederlaag tegen FC Utrecht zaterdagavond. Doelpuntenmaker Richard van der Venne en trainer Fred Grim snappen niets van de dubieuze strafschop in de slotminuut. Arbiter Sander van der Eijk haalt zelf ook bakzeil.

Na licht contact tussen Ahmed Touba en Gyrano Kerk wees Van der Eijk naar de stip. De VAR besloot na lang beraad om niet in te grijpen. "Even serieus, dat is toch geen penalty?", zegt Van der Venne tegen ESPN als hij de beelden terugziet. "Sjonge jonge jonge, schandalig man. En dan gaat hij niet eens kijken? Daar snap ik echt helemaal niets van. Schandalig, ik heb er echt geen woorden voor. Ik weet niet wat de VAR zegt, maar ik vind het schandalig. We worden gewoon genaaid."

Grim rept van een pijnlijke avond voor RKC. "Utrecht was beter in de eerste helft, maar na rust maken we een verdiende 1-1. Dat was uiteindelijk ook een terecht uitslag geweest. Maar wat er dan in de 94ste minuut gebeurt... laat ik daar maar niet te veel over zeggen", stelt de RKC-trainer. "Als je hier een penalty voor geeft, dan kun je er vierhonderd per wedstrijd geven. Er is misschien even een moment van kruisen, maar de bal gaat niet eens in die richting. Als je het heel serieus neemt allemaal, moet je volgens mij nog eens gaan kijken op het scherm."

Van der Eijk
Dat deed Van der Eijk echter niet. "In het veld heb ik zelf niets gezien", stelt de scheidsrechter. "De assistent-scheidsrechter adviseert heel duidelijk: penalty, penalty. De speler wordt gehaakt op de hak. Ik vertrouw honderd procent op mijn team, maar de check duurde lang en dan weet je dat het spannend gaat worden. Dan is het afwachten, maar de strafschop werd bevestigd."

Van der Eijk had zelf ook een zogeheten review kunnen aanvragen. "Dat had ik misschien wel moeten doen. Ik ben eindverantwoordelijke. Ik heb net de beelden gezien en ik vind het geen penalty. Er is niet te zien of er contact is en als er al contact is, dan is het de vraag of het überhaupt een overtreding is. Ik had hier eigenlijk wel zelf willen gaan kijken. Ik had liever geen penalty willen geven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws