Ultee lacht om eerste ontmoeting met Velthuizen: 'Ik ga u tegen je zeggen'

7 maart om 11:15
Laatste update: 7 maart om 11:17

Je ziet het niet vaak: trainers die jonger zijn dan een aantal spelers in zijn selectie. Sjors Ultee denkt met een lach op zijn gezicht terug aan zijn ontmoeting met Piet Velthuizen, die een jaar ouder is dan hij.

Velthuizen sprak Ultee netjes aan, toen hij de Fortuna Sittard-trainer voor het eerst ontmoette in het stadion van de club. "Hoe gaat het met u?", haalt Ultee het moment terug in gesprek met de Volkskrant. "Ik zei tegen Piet: ik ben van 1987, jij van 1986. Ik ga u tegen jou zeggen, of we doen allebei jij."

Ultee nam het stokje eerder dit seizoen over van de ontslagen Kevin Hofland en gaf in eerdere interviews al aan dat hij veel geleerd heeft van Ajax-trainer Erik ten Hag. "Rob Alflen (nu zijn assistent bij Fortuna, red.) en Ten Hag hebben mij gevormd. Bij mijn eerste eigen team, de B1 van FC Twente, nam ik de saus van Erik mee. Spelers reageerden goed. De methode is zeuren, al klinkt dat raar. Je maakt afspraken hoe je wilt spelen en blijft daarop terugkomen. Consequentheid is een beter woord dan zeuren", aldus Ultee.