Velthuizen reageert: 'Mensen mogen lachen en zeggen die Piet is te dik'

6 maart 2021 om 12:27

De rentree van Piet Velthuizen in de Eredivisie zorgde voor het nodige hoongelach. De 34-jarige doelman van Fortuna Sittard oogde niet topfit en viel tot overmaat van ramp al na twintig minuten uit in het duel met FC Groningen.

"Ik ben oud en wijs genoeg en had slimmer moeten zijn", zegt de oud-speler van Vitesse zelf tegen Omroep Gelderland. "Maar je wil jezelf na zo'n lange tijd ook weer op de kaart zetten. Dat is voor nu mislukt, ik had daar gewoon niet moeten gaan staan. Het was mijn eigen besluit om het te proberen. De keeperstrainer heeft het mij niet afgeraden. Samen hebben we hiervoor gekozen. Ultee vroeg of hij me kon opstellen en ik heb ja gezegd. Dan kan ik me ook nergens achter verschuilen."

Het aantrekken van Velthuizen zorgde in Limburg voor een heuse rel, waarbij keeperstrainer Sieb Dijkstra uiteindelijk het veld moest ruimen. De doelman had tijdens de warming-up al kort last van zijn hamstring, maar besloot het toch te proberen. "Ik ken mijn lichaam natuurlijk en weet hoe het zit. Als je er dan moet staan in de Eredivisie, is dat niet makkelijk."

Velthuizen wil de komende maanden alsnog fit worden en het ongelijk van de criticasters bewijzen. "In het voetbal krijg je de credits of de shit. Kritiek is voer voor mij. Anderen raken in de war, mij geeft dit een boost. Mensen mogen lachen wat ze willen en zeggen die Piet is te dik. Het maakt mij echt niet uit. Ik zal mijn handen en voeten laten spreken."

"Geef me alleen even de tijd vanaf nu. Maar onkruid vergaat niet. Ik kom sterker terug dan ooit", verzekert Velthuizen.