Fortuna-rel krijgt vervolg, advocaat ingeschakeld: Jammer dat het zo moet

Fortuna-rel krijgt vervolg, advocaat ingeschakeld: "Jammer dat het zo moet"

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 21:25do 04-03-2021 om 21:25

Laatste update: donderdag 4 maart 2021 om 21:34do 04-03-2021 om 21:34

De onrust binnen Fortuna Sittard is voorlopig niet voorbij: keeperstrainer Sieb Dijkstra heeft een advocaat in de arm genomen, bevestigt hij in gesprek met 1Limburg. De 54-jarige Kerkradenaar heeft de hoofdmacht ingeruild voor een functie in de jeugdopleiding, werd eerder deze week duidelijk.

Dijkstra was in botsing gekomen met hoofdtrainer Sjors Ultee. De nummer negen van de Eredivisie was druk op zoek naar een nieuwe doelman en Dijkstra gaf de naam van de Oostenrijker Tobias Knoflach door. Dat advies werd echter in de wind geslagen en Fortuna ging voor Piet Velthuizen, die al ruim drie jaar geen wedstrijd meer gekeept had.

De keeperstrainer werd vervolgens naar eigen zeggen intern 'vernederd' door Ultee. "Ik wil nooit meer iets met die man te maken hebben", liet hij woensdag weten. De hoofdtrainer ontkende de uitlatingen van Dijkstra echter ten stelligste. "Sieb weet heel goed dat veel van wat hij roept, niet waar is." Ook technisch manager Sjoerd Ars was niet blij met de uitlatingen van Dijkstra. "Sieb roept nu bepaalde onwaarheden en daarmee brengt hij Sjors en ook de club in diskrediet."

Dijkstra is op zijn beurt weer not amused over de reactie van Fortuna. "Ik word in dat bericht van de club als onbetrouwbaar neergezet. Mijn imago wordt op deze manier ernstig beschadigd", laat hij weten aan 1Limburg. De keeperstrainer is het met Fortuna eens dat er een 'onwerkbare situatie' is ontstaan en zoekt dus naar juridische oplossingen. "Het is jammer dat het zo moet, maar de werkrelatie is op deze manier ernstig verstoord. Zo heeft ook een rol binnen de Academy als keeperstrainer, voor mij geen zin."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws