Steun voor PSV-coach Schmidt: 'Veel kritiek, maar is toch gewoon een toptrainer?'

7 maart om 11:30
Laatste update: 7 maart om 11:31

Alfons Groenendijk steunt Roger Schmidt in de kwestie rondom Mohamed Ihattaren. Bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN stelt Groenendijk dat hij zeker weet dat Schmidt de jonge PSV-middenvelder wil helpen in zijn ontwikkeling.

"Het is zeker niet makkelijk. Alles ligt onder een vergrootglas", begint Groenendijk over de situatie van Ihattaren en Schmidt bij PSV. "Als ik naar Schmidt kijk: hij krijgt veel kritiek, maar is toch gewoon een toptrainer? Die weet toch wel hoe hij dit aan moet pakken? Weinig mensen zullen het ermee eens zijn, maar ik denk dat je Schmidt de tijd moet geven."

Zo ook rondom de Ihattaren-kwestie. Groenendijk denkt dat Schmidt de beslissing om Ihattaren uit de selectie te laten voor de topper tegen Ajax niet voor niets heeft genomen. "Als trainer werk je dagelijks met zo'n jongen. Ik weet honderd procent zeker dat hij Ihattaren wil helpen om in de toekomst een nog betere speler te worden. Dat moet Mo zelf gaan zien, dat de trainer het goed met hem voor heeft. Hij moet nog stappen maken om een topspeler te worden", sluit Groenendijk af.