Buijs hekelt arbitrage: 'Als ik naar RKC kijk, is dat lachwekkend'

7 maart om 16:53
Laatste update: 7 maart om 17:20

FC Groningen-trainer Danny Buijs kan leven met de veelbesproken 3-0 van Ajax. De oefenmeester heeft meer moeite met de strafschop die FC Utrecht zaterdag kreeg, in de laatste minuut tegen RKC Waalwijk.

In de slotfase van het treffen tussen Ajax en Groningen, miste Dusan Tadic bij een 2-0 stand een penalty. De Ajax-captain kreeg echter een herkansing van de VAR, omdat Tomas Suslov te snel inliep. Daar maakte Tadic dankbaar gebruik van. "Als dat de regels zijn, dan zijn dat de regels. Daar heb ik geen moeite mee", vertelt Buijs na afloop bij ESPN. "Die mensen (De arbitrage, red.) moeten de regels uitvoeren. Als ik naar gisteren kijk, dan heb ik daar meer moeite mee."

Daarmee doelt Buijs op de dubieuze strafschop die FC Utrecht in de laatste minuut kreeg, waardoor de ploeg met een 1-2 won bij RKC. Na afloop van het duel bekende scheidsrechter Sander van der Eijk dat de strafschop niet terecht was. "We maken allemaal fouten in de sport. Maar het mag niet zo zijn dat de Eredivisie een testleague wordt voor jonge scheidsrechters om alleen maar fouten te maken", stelt Buijs.

"Wij maken ook fouten. De scheidsrechters kunnen alleen hun fouten tijdens de wedstrijd herstellen", vervolgt de 38-jarige trainer. "Dat kunnen wij trainers en voetballers niet. Als ik naar RKC kijk, dan is dat lachwekkend. Je zult maar een punt tekort komen aan het einde van het seizoen, terwijl zes mensen de kans hebben om een fout te herstellen met behulp van tv-beelden."