Ten Hag ziet 'strijd' bij Ajax: 'Beste vrienden, maar ze willen allebei spelen'

Ten Hag ziet 'strijd' bij Ajax: 'Beste vrienden, maar ze willen allebei spelen'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 06:52ma 08-03-2021 om 06:52

David Neres speelde vorig jaar een cruciale rol in de Ajax-transfer van Antony, maar moet dat nu zelf bekopen met minder speeltijd. Erik ten Hag ziet een interessante concurrentiestrijd tussen de twee Brazilianen.

Neres kreeg zondag tegen FC Groningen (3-1) de voorkeur boven Antony en liet flitsen van zijn oude vorm zien. "Ik denk dat het een strijd is", reageert Ten Hag in het Algemeen Dagblad op de 'strijd' tussen Neres en Antony. "Het zijn de beste vrienden, maar ze willen allebei spelen. Ze weten dat ze rendement moeten brengen, willen ze veel spelen. Neres wordt met de dag sterker en Antony haalt al een heel lange tijd een heel hoog niveau."

Ten Hag constateert dat de Brazilianen, die beiden de jeugdopleiding van São Paulo doorliepen, 'een beetje hetzelfde profiel' hebben. Toch ziet de Ajax-trainer wel degelijk verschillen. "Ik denk dat David heel veel diepgang zonder bal heeft, Antony kan dat nog ontwikkelen. Antony is beter in het druk zetten, maar verder zijn ze voor mij heel erg vergelijkbaar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws