Slechts twee topkeepers voor Oranje: Dat zijn Cillessen en Stekelenburg

Slechts twee topkeepers voor Oranje: "Dat zijn Cillessen en Stekelenburg"

Gepubliceerd: dinsdag 9 maart 2021 om 07:15di 09-03-2021 om 07:15

Sander Westerveld en Joop Hiele hebben begrip voor een rentree van Maarten Stekelenburg in het Nederlands elftal. De voormalig Oranje-doelmannen zien dat bondscoach Frank de Boer de topkeepers momenteel niet voor het uitkiezen heeft.

"Ik zie er twee nu. Dat zijn Cillessen en Stekelenburg", stelt Westerveld in het Algemeen Dagblad. Hiele wijst op de ervaring van de 38-jarige sluitpost van Ajax. "Dat hij op het tweede plan belandde bij Roma en vervolgens op een tractor door Europa trok, is nu niet relevant. De situatie is problematisch. En Stekelenburg presteert wel naar behoren. Ik zie hem geen gekke dingen doen."

Hiele snapt daarom wel dat Stekelenburg is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. "Hij weet, zoals iedere ervaren keeper, wat hij wel en niet kan. Laten we hopen dat Stekelenburg kan helpen ons door deze fase heen te loodsen en daarna kijken of jongens of Bijlow en Drommel mee kunnen."

Ook Westerveld ziet Drommel of Bijlow vooral als derde doelman op het EK. "Je kunt niet gokken met een jonkie als een miljard mensen meekijken. Stekelenburg heeft een WK-finale gespeeld en alles al meegemaakt. En hij is fit. Je krijgt hem niet meer nerveus. Dat je hem zo in het diepe kunt gooien, is heel prettig voor een bondscoach."

Westerveld ziet de komende maanden daarom een belangrijke rol in Oranje voor Stekelenburg. "Als hij deze lijn doortrekt, is hij voor mij de ideale kandidaat om mee te gaan naar het EK. Als er iets met Cillessen gebeurt en je hebt Stekelenburg mee, dan zou ik hem daar ook opstellen."

Naast Cillessen, Stekelenburg en Drommel, maken ook Marco Bizot en Tim Krul deel uit van de voorlopige Oranje-selectie. Bijlow is niet fit en ontbreekt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Stekelenburg een Oranje-oproep?

Ja
69%
Nee
31%
(2124 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws