'Prijzenbattle' in huize Blind: 'Gelukkig heb ik nog een troef in mijn achterzak'

'Prijzenbattle' in huize Blind: 'Gelukkig heb ik nog een troef in mijn achterzak'

09-03-2021 16:41 Laatste update: 16:44
127

Danny Blind hoopt dat zoon Daley aan het einde van zijn loopbaan meer prijzen heeft gewonnen dan hijzelf. Blind senior won in zijn actieve carrière meerdere prijzen met Ajax, maar ook zoon Daley timmert behoorlijk aan de weg op het gebied van trofeeën.

In huize Blind gaat het regelmatig over de 'prijzenstrijd' tussen vader en zoon. "Dat is wel gaandeweg geworden, ja", vertelt Danny in de Ajax Life Podcast. "Ik vrees er langzaamaan wel een beetje voor wie er aan het einde van de rit op nummer één staat. Hij komt dichter en dichterbij. Ik hoop dat hij over mij heen gaat, want dat zal alleen maar betekenen dat het uitstekend met Ajax gaat."

Danny pakte enkel prijzen met Ajax, zoon Daley won ook vier prijzen in Engeland, als speler van Manchester United. "Het staat nu 12-17 (in het voordeel van Danny). En nu Ajax is dit seizoen ook nog op drie fronten actief: het wordt billen knijpen voor mij!", lacht Danny. Vader en zoon hebben er nog geen weddenschap van gemaakt. "Er wordt links en rechts wel eens een sneer uitgedeeld. Gelukkig heb ik een nog een troef in mijn achterzak", sluit Danny af, doelend op de Champions League-titel in 1995.