Teamgenoot Weghorst moet anderhalve maand 'brommen' na beruchte doodschop

9 maart om 17:42
Laatste update: 9 maart om 17:59

VfL Wolfsburg-verdediger Paulo Otávio krijgt anderhalve maand de tijd om zijn 'zonden' te overdenken. De 26-jarige Braziliaan kreeg zaterdagmiddag een veelbesproken rode kaart tijdens het verloren duel met Hoffenheim.

Die Wölfe stonden met 2-1 achter en maakten in de absolute slotfase jacht op de gelijkmaker, maar liepen tegen een counter van de thuisploeg aan. Munas Dabbur kon het veld oversteken en had de 3-1 voor het inschieten, maar werd genadeloos onderuit geschoffeld door Otavio, die zijn rode kaart zonder morren accepteerde.

De linksback zal voorlopig niet terugkeren op de Bundesliga-velden: hij is voor vier wedstrijden geschorst, heeft Wolfsburg dinsdag bevestigd via de officiële kanalen. Het betekent dat hij vóór de interlandperiode niet in actie kan komen tegen Schalke 04 en Werder Bremen en dat hij daarna ook de wedstrijden tegen 1. FC Köln en Eintracht Frankfurt moet missen. Pas op 17 april zou Otavio tegen Bayern München zijn rentree kunnen maken voor de club van Wout Weghorst.