LIVE-discussie: VVV weer zonder Giakoumakis en met drie nieuwkomers tegen Sparta

9 maart om 18:13

Ook VVV-Venlo en Sparta gaan dinsdag hun 25ste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen spelen. De nummers vijftien en dertien van de Eredivisie halen de wedstrijd in die op zondag 7 februari niet door kon gaan wegens hevige sneeuwval: beide teams zijn niet in vorm, zien de degradatiestreep steeds dichterbij komen en kunnen de punten goed gebruiken.

VVV heeft vijf competitieduels op rij verloren én verloor tussentijds in de halve bekerfinale van Vitesse. Zaterdag gingen de Venlonaren met 6-0 onderuit tegen Feyenoord. Dat deed de ploeg van Hans de Koning zonder Eredivisie-topscorer Giorgos Giakoumakis, die nu ook niet tot de wedstrijdselectie behoort. Routiniers Arjan Swinkels, Christian Kum en de jonge Yahcuroo Roemer zijn nieuw in de basisopstelling: zij vervangen Roy Gelmi, Steffen Schäfer en Torino Hunte.

Sparta speelde vrijdag al tegen FC Emmen en heeft één dag meer rust gehad dan de tegenstander. Trainer Henk Fraser vertrouwt op dezelfde basisopstelling, die Sparta aan zijn eerste overwinning sinds 13 januari moet helpen.

De opstellingen
VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, De Graca, Swinkels, Kum; Post, Shabani, C. Donis; John, Arias, Roemer.
Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Beugelsdijk, Meijers; Harroui, L. Duarte, Auassar, Burger; Thy, Engels.