Sulejmani: 'Eerst realiseerde ik me niet hoeveel druk er op Ajax-spelers staat'

Sulejmani: 'Eerst realiseerde ik me niet hoeveel druk er op Ajax-spelers staat'

Gepubliceerd: dinsdag 9 maart 2021 om 18:34di 09-03-2021 om 18:34

Miralem Sulejmani kijkt uit naar het Europa League-duel tussen BSC Young Boys en Ajax. De inmiddels 32-jarige Serviër speelde tussen 2008 en 2013 met wisselend succes voor de Amsterdammers, maar kijkt met veel plezier terug op die tijd.

Sulejmani zou vooraf getekend hebben voor een krachtmeting met Ajax, vertelt hij aan de clubkanalen van Young Boys. "We hebben de laatste seizoenen vaak Europees voetbal gespeeld en ik wilde altijd al eens tegen één van mijn oude clubs spelen", aldus de oud-speler van Partizan Belgrado, sc Heerenveen, Ajax en Benfica.

De toen negentienjarige aanvaller werd in 2008 voor ruim zestien miljoen euro opgepikt bij Heerenveen en zou nog jarenlang de duurste Ajax-speler aller tijden blijven. "Mijn tijd in Amsterdam was heel speciaal. Ik heb er vijf jaar gezeten en ups en downs beleefd, maar dat is normaal in het voetbal", blikt hij terug. "Natuurlijk herinner ik me de fans nog, die me altijd zijn blijven steunen. En de eerste landstitel in mijn carrière (in 2011, red.). Voor Ajax was het de dertigste, toen kregen we een derde ster op ons shirt."

Sulejmani weet dat Ajax nog steeds een grote naam heeft in Europa. "In het begin realiseerde ik me misschien niet hoeveel druk het spelen bij Ajax met zich meebrengt. De fans verwachten altijd successen. Maar daar leer je naar verloop van tijd wel mee omgaan", vertelt de twintigvoudig Servisch international, die vooral uitkijkt naar het weerzien met voormalig teammanager David Endt en landgenoot Dusan Tadic. "Endt was er altijd bij als ik korte filmpjes opnam met FOX Sports, voor de Nederlandse tv. En met Tadic ben ik samen opgegroeid, we zijn even oud en we hebben samen voor alle nationale elftallen gespeeld. Ik kijk er heel erg naar uit om iedereen weer te zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax door tegen Young Boys?

Ja
91%
Nee
9%
(5520 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws