Verhoeven kreeg kerstkaart van dankbare ouders: 'Zelfde emotie als bij Ajax-titel'

9 maart om 18:54

Voormalig cultkeeper Jeroen Verhoeven beëindigde in 2016 zijn profcarrière en stortte zich vervolgens op een hele andere maatschappelijke loopbaan. De inmiddels veertigjarige Naardenaar zet zich in voor kinderen die om uiteenlopende redenen extra aandacht nodig hebben.

Het begon met een indoorspeeltuin, maar het werkterrein van Verhoeven is inmiddels uitgebreid. De 'cliënten' van de oud-doelman en zijn collega Hayler Tamboer hebben verschillende achtergronden. "Het zijn kinderen vanaf vier jaar die zijn uitgevallen uit het speciaal- en regulier onderwijs", vertelt Verhoeven aan De Telegraaf. "Denk aan kinderen met autisme, kinderen die niet worden begrepen, kinderen die worden gepest. Alle kinderen kunnen bij elkaar in de klas komen, of ze nu het downsyndroom hebben of hoogbegaafd zijn."

De ex-keeper haalt veel voldoening uit deze werkzaamheden, hoewel het volledig haaks staat op zijn profcarrière. "Ik heb met Ajax na de dertigste landstitel voor een half miljoen mensen met de kampioensschaal op het Museumplein gestaan. Dat was een onbeschrijflijk gevoel. Tijdens de vorige kerst kreeg ik van de ouders van een cliënt een kaartje. Met slechts één regel: bedankt dat we weer een gezin mogen zijn", beschrijf hij het verschil tussen die twee werelden. "Maar het maakte dezelfde emoties bij me los als toen op het Museumplein. Ik dacht: Verhoeven, je bent er goed mee bezig."

Lees meer over:

Deel via