'Man City gaat overstag: doorbraak in contractonderhandelingen met De Bruyne'

10 maart om 09:36

Manchester City wil graag door met Kevin de Bruyne. De middenvelder wordt door manager Pep Guardiola gezien als een verlengstuk van zijn tactiek. Er zou een doorbraak zijn in de gesprekken tussen beide partijen: De Bruyne kan een salarisverhoging verwachten.

De Bruyne voert de gesprekken met City zelf, nadat hij brak met makelaar Patrick De Koster. Op de achtergrond krijgt hij advies van een team van advocaten en zijn vader Herwig. De Bruyne zou een voorstel hebben gekregen waardoor hij meer zal verdienen dan de huidige 18 miljoen euro bruto per jaar, meldt Het Nieuwsblad. De grote lijnen liggen vast en enkel de details worden nog besproken.

Naar verluidt tekent De Bruyne voor het einde van het seizoen een nieuw contract. Zijn huidige verbintenis loopt nog door tot 2023. De Belg wil met Manchester City gaan strijden om de Champions League. Om dat doel te bereiken wil de club zich gaan versterken. De flirt met Lionel Messi lijkt voorbij, maar namen zoals Erling Braut Haaland en zelfs Romelu Lukaku worden wel nog genoemd.