NAC is zich van geen kwaad bewust: 'Dit is de realiteit van de voetbalwereld'

10 maart om 10:15

NAC Breda heeft geen boodschap aan de commotie die bij De Graafschap is ontstaan omtrent de aanstaande overstap van Ralf Seuntjens. De spits maakt na dit seizoen waarschijnlijk de overstap naar NAC en dat viel niet goed in Doetinchem.

De Superboeren zijn onder meer met NAC verwikkeld in een strijd om promotie naar de Eredivisie en dus kwam de opmerking van Seuntjens, die tegenover ESPN aangaf dat hij wel naar NAC zou willen, op een ongelukkig moment. Maurice Steijn, de trainer van de Parel van het Zuiden, vindt de ophef wat overdreven. "Wij zijn vrij om te doen en laten wat we willen", zegt hij tegen BN DeStem. "Ralf is vanaf januari transfervrij en we hebben ons keurig bij hem gemeld."

In Doetinchem klonk er intern en extern veel kritiek op de sterke aanvaller. Steijn weet niet of hij zelf, als de situatie andersom was geweest, ook zo gereageerd zou hebben. "Dit is de realiteit van de voetbalwereld en verder is het hun pakkie-an. Ik speel daar geen rol in. Ik doe mijn werk als trainer van NAC en Ralf is vrij in zijn keuze, zoals clubs ook bij ons kunnen winkelen. Zo simpel is het, zo werkt het."

De Brabanders hebben de transfer van Seuntjens niet met opzet nu afgerond. De suggestie was dat er daardoor onrust bij de concurrent zou ontstaan. "Daar is het mij niet om te doen. Het had net zo goed een andere speler kunnen zijn. Dit had ook een paar weken eerder kunnen zijn en het feit is dat wij hem graag willen hebben en dat Ralf graag naar Breda komt, dus ja… Als twee partijen willen, dan moet het hopelijk goed komen."