'NAC deelt mokerslag uit aan De Graafschap: pikante transfer Seuntjens'

9 maart om 10:35

De Graafschap raakt Ralf Seuntjens kwijt aan NAC Breda. Volgens BN DeStem wordt de zomertransfer van de 31-jarige aanvaller nog voor het weekend officieel.

Seuntjens heeft met NAC een mondeling akkoord bereikt over een tweejarig contract. Het is alleen nog wachten op de handtekeningen, aldus BN DeStem. Omdat Seuntjens een aflopend contract heeft bij De Graafschap, is hij vrij om te praten met andere clubs. Hij verhuist in de zomer van Doetinchem naar Breda.

De transfer is opvallend, omdat Seuntjens de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie verruilt voor de huidige nummer drie. De geroutineerde aanvaller is als aanvoerder én topscorer (dertien goals) cruciaal voor de promotiekansen van De Graafschap. Zondag 28 maart gaat hij met de Superboeren op bezoek bij NAC.

"Wij willen hem graag naar Breda halen en we denken ook dat het haalbaar is", zei NAC-trainer Maurice Steijn maandagavond al bij ESPN. "We hebben een heel goed gesprek gehad, waar ik een goed gevoel over aan heb gehouden. Het maakt voor hem ook niet uit of we dan in de Eredivisie of in de Keuken Kampioen Divisie spelen."

Seuntjens is geboren in Breda en is een fervent NAC-supporter. Het is de bedoeling dat hij na zijn actieve carrière aan de slag gaat in de organisatie van de Bredase club.