'Gladbach heeft nieuwe trainer op het oog: Ten Hag en Van Bommel overgeslagen'

10 maart om 10:32

Borussia Mönchengladbach hoopt Oliver Glasner, de trainer van VfL Wolfsburg, vanaf volgend seizoen aan te stellen als eindverantwoordelijke. Dat zou betekenen dat Erik ten Hag en Mark van Bommel geen kans krijgen.

Nadat duidelijk werd dat Marco Rose, de huidige trainer van Gladbach, vanaf volgend seizoen de scepter zal zwaaien bij Borussia Dortmund namen de geruchten over de vacature bij BMG toe. Zo zou de Duitse club al eens geïnformeerd hebben bij Ajax-oefenmeester Erik ten Hag en zou ook de clubloze Mark van Bommel in beeld zijn.

Bild weet echter te melden dat niet Ten Hag of Van Bommel, maar Glasner de nieuwe trainer van Gladbach moet worden. De coach van Wolfsburg, waar hij met Wout Weghorst werkt en op dit moment de derde plaats in de Bundesliga bezet houdt, ligt nog tot medio 2022 vast in de Volkswagen Arena en er zou dus voor hem betaald moeten worden.

Glasner is op dit moment aan zijn tweede seizoen bij Wolfsburg bezig en maakt indruk met zijn team. Vorig seizoen eindigde de Oostenrijker, die eerder bij LASK Linz werkzaam was, als zevende met Die Wölfe.