Van Jong NAC naar Barça: 'Kwam ik een restaurant binnen, zag ik Piqué en Shakira'

Van Jong NAC naar Barça: 'Kwam ik een restaurant binnen, zag ik Piqué en Shakira'

Gepubliceerd: woensdag 10 maart 2021 om 13:18wo 10-03-2021 om 13:18

Mike van Beijnen viert zaterdag zijn 22ste verjaardag, maar heeft nu al een opmerkelijk cv opgebouwd. In 2019 verruilde hij de beloften van NAC Breda voor het grote FC Barcelona, waarna hij via het Turkse Gençlerbirligi bij Fortuna Sittard belandde: de verdediger was na een half jaar alweer weg bij Barça, maar kijkt nog steeds vol trots terug op zijn tijd in Catalonië.

Van Beijnen is de stiefzoon van Ali Dursun, de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong: Dursun kreeg te horen dat Barcelona nog een back zocht voor het B-elftal en de droomtransfer van Van Beijnen was een feit. Het ging allemaal heel snel", vertelt hij bijna twee jaar na dato aan de NOS. "Ik zag mijn moeder in tranen."

Tijdens interlandperiodes mocht de Brabander af en toe meetrainen met de A-selectie. "Stond ik daar ineens tegenover Dembélé. Wat is hij snel zeg!", memoreert Van Beijnen. "Gelukkig waren het partijtjes op een klein veld, waardoor ik het nog aardig kon belopen. Ivan Rakitic was er ook nog. Geweldig, dat pakt niemand me meer af." Ook liep hij Lionel Messi tegen het lijf op het trainingscomplex. "Onze trainingsvelden lagen naast elkaar. Ik heb hem een keer een hand gegeven en me voorgesteld. Nee, hij hoefde zich niet aan mij voor te stellen, haha."

Uiteindelijk vertrok hij na één seizoenshelft naar Turkije, zonder ook maar één minuut voor Barcelona B te spelen. De inmiddels voor Fortuna Sittard uitkomende back koestert echter zijn herinneringen. "Dan kwam ik een restaurant binnengelopen en zag ik daar Gerard Piqué met Shakira zitten. Of kwam de knalrode Ferrari van Samuel Umtiti ineens voorbij. Ik had het niet willen missen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws