Man U kiest niet voor Van der Sar, maar voor interne oplossing: unieke aanstelling

10 maart om 13:51

Manchester United heeft gebroken met een traditie: The Mancunians hebben een 'Football Director' en een 'Technical Director' aangesteld. John Murtough en Darren Fletcher gaan het technische beleid op Old Trafford uitstippelen, heeft de club woensdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Manager Sir Alex Ferguson was tijdens zijn 27 jaar durende ambtsperiode ook verantwoordelijk voor het transferbeleid. Nadat de Schot vertrok, nam voorzitter Ed Woodward het stokje over: de roep om een nieuwe directeur werd in de loop der jaren echter steeds groter. De naam van Edwin van der Sar viel regelmatig op Old Trafford, maar Manchester United heeft gekozen voor een interne oplossing.

Murtough was tot dusver actief als 'head of football development' en oud-speler Fletcher werkte al nauw samen met de technische staf van Ole Gunnar Solskjaer. Woodward geeft het stokje over aan het duo en spreekt van een belangrijke stap in de clubgeschiedenis. "Dit zijn twee aanstellingen van cruciaal belang. Wij als club blijven onvermoeibaar op jacht naar succes en willen met deze beslissing onze positie versterken."