'Als het voor VVV beter is dat ik per direct vertrek, dan moet het zonder mij'

'Als het voor VVV beter is dat ik per direct vertrek, dan moet het zonder mij'

10-03-2021 15:11
22

Hans de Koning denkt niet dat zijn aangekondigde vertrek bij VVV-Venlo invloed heeft op de resultaten. De trainer uit Rotterdam maakte bekend dat hij na dit seizoen uit De Koel vertrekt en sindsdien won zijn ploeg niet meer.

Na zes competitienederlagen op rij is VVV afgezakt naar de vijftiende plaats en is de voorsprong op Willem II, dat onder de streep staat, nog maar vier punten. De Koning denkt niet dat dat door zijn aankondiging komt. "Er is nooit een goed moment om zoiets kenbaar te maken", zegt hij tegen Voetbal International. "Als ik het nú had gezegd, zouden ze denken dat ik de handdoek in de ring gooi."

Dat wil de ervaren oefenmeester absoluut niet. Hij denkt ook niet dat de grip op zijn spelersgroep minder is geworden door het nieuws over zijn vertrek. "Ik merk geen verschil in de groep. Iedereen heeft respect voor me. Ik loop lang genoeg mee om dat te herkennen. Ik kan jongens op hun klote geven, ik kan jongens een aai geven. Als het voor VVV beter zou zijn als ik per direct vertrek, ben ik de eerste die zegt: dan maar zonder mij. Maar dat is niet aan de orde."

Na de nederlaag tegen Sparta van afgelopen dinsdag (0-1) heeft VVV snel punten nodig om niet in acute degradatienood te komen. De volgende kans die ze daarvoor krijgen is aanstaande zondag, wanneer Fortuna Sittard op bezoek komt in De Koel.