Zesklapper Yildirim nauwelijks in het nieuws: 'Ik had pech dat er darts op tv was'

10 maart om 18:58

Go Ahead Eagles en SC Cambuur staan vrijdagavond tegenover elkaar in de Keuken Kampioen Divisie, net als in 2003. Toen werd het liefst 10-0 voor de thuisploeg, dankzij zes (!) treffers van enkelvoudig Oranje-international Ugur Yildirim: deze doelpuntenexplosie bleef echter enigszins onder de radar.

Yildirim kan er achttien jaar na dato nog steeds om lachen. "Ik had die dag wel de pech dat er darts op tv was...", vertelt hij aan ESPN. SBS6 was destijds de rechtenhouder van zowel de toenmalige Gouden Gids Divisie als de dartswedstrijden. "Volgens mij lieten ze die samenvatting niet eens zien."

De gewezen rechtsbuiten is echter nog steeds trots op zijn prestatie. "Het was wel heel bijzonder: zes keer scoren is ook niet normaal, eerlijk gezegd. Ik ga niet stoer doen", aldus Yildirim. "Of ik vaker zes keer heb gescoord? Nee, ook niet bij de amateurs."

Inmiddels liggen de verhoudingen tussen Go Ahead en Cambuur heel anders. Keuken Kampioen Divisie-koploper Cambuur heeft dertien punten voorsprong op nummer vijf Go Ahead en is hard op weg naar de Eredivisie. Vrijdag wordt er om 21.00 uur afgetrapt in De Adelaarshorst.