Nigel de Jong tipt Barcelona over Messi: 'Dat is het enige wat hij nodig heeft'

10 maart om 21:20

Nigel de Jong denkt dat de kans groot is dat Lionel Messi bij FC Barcelona blijft. Volgens 36-jarige controleur is het feit dat Messi voor het eerst stemde bij presidentsverkiezingen van Barça, daar een aanwijzing voor.

"Natuurlijk, hij is nog steeds een speler die de club kan verlaten. Maar het enige wat Messi nodig heeft, dat is een bepaalde vonk", vertelt De Jong in de studio van beIN Sports. "Dat hij voor het eerst in zijn hele Barcelona-carrière heeft gestemd bij de presidentsverkiezingen, zegt wel veel over die vonk", vindt De Jong.

Volgens 81-voudig international is het buiten sportief belang, ook van groot financieel belang dat Messi in Catalonië blijft. "Ik denk niet dat investeerders en sponsors geld zullen pompen in Barcelona als Messi niet meer bij de club is. Hij is namelijk hét gezicht van Barcelona."

Het contract van Messi loopt af bij Barça. De Argentijnse superster wilde eigenlijk vorige zomer al vertrekken uit Camp Nou, maar mocht niet gaan van toenmalig president Josep Maria Bartomeu. De afgelopen maanden wordt Messi opnieuw veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij de club. Het is echter nog onduidelijk of hij daadwerkelijk weggaat.