'Mijn geduld was zeker niet op, maar ik zie Ajax als een win-winsituatie'

'Mijn geduld was zeker niet op, maar ik zie Ajax als een win-winsituatie'

10-03-2021 21:18
18

De trainingen bij Ajax zijn intensiever dan bij Sevilla. Dat stelt Oussama Idrissi, die afgelopen winter heel bewust voor een huurperiode in Amsterdam koos.

Idrissi kwam in zijn eerste maanden als Sevilla-speler door fysieke klachten amper in actie. In de winterse transferperiode werd hij benaderd door Ajax, dat op zoek was naar een vervanger voor Quincy Promes. "Mijn geduld was ook zeker niet op, maar ik zie Ajax als een win-winsituatie", zegt de aanvaller tegen Het Parool.

"Sevilla en Ajax spelen beide veel wedstrijden, maar anders dan bij Sevilla zijn de trainingen bij Ajax intensiever, vooral voor de spelers die minder aan bod komen in wedstrijden", vervolgt Idrissi. "Dat is voor mij erg belangrijk. Het niveau van Ajax is hoog, de manier van spelen en trainen passen bij mij. Ik moest in twee dagen beslissen en dit is mijn keuze."

Bij Ajax wacht Idrissi nog op zijn eerste basisplaats. Of hij daarmee kan leven? "De trainingen hebben een flinke intensiteit. Ik kan me meten met goede voetballers, op een hoog niveau. In de minuten die ik mocht spelen, had ik meer rendement kunnen hebben. Mijn piek moet nog komen."

"Ik moet integreren in deze groep, mezelf profileren. Ik wil het team supporten om prijzen te winnen. Ik zou blij en trots zijn als we kampioen worden en de beker winnen – en wie weet komen we ook ver in de Europa League", besluit Idrissi, die na dit seizoen terugkeert naar Sevilla.