Toekomst van tweede Timber onzeker bij Ajax: 'Aandacht van toonaangevende clubs'

11 maart om 07:08

Jurriën Timber is al niet meer weg te denken uit de basis van Ajax, maar het is de vraag of tweelingbroer Quinten Timber in zijn voetsporen treedt. De negentienjarige vleugelverdediger annex middenvelder heeft een aflopend contract in Amsterdam.

"Er is veel aandacht van toonaangevende clubs uit binnen- en buitenland voor Quinten. Met enkele hebben we al gesproken", zegt broer en zaakwaarnemer Christopher Coffie van Forza Sports Group tegen De Telegraaf. "We zijn ook nog in gesprek met Ajax. De komende weken zullen we bekijken wat het beste voor de ontwikkeling van Quinten is."

Quinten hoopt in navolging van zijn tweelingbroer op zijn debuut in Ajax 1. "Ik kan niet wachten om dat gelukzalige moment ook mee te maken. Maar jaloers ben ik zeker niet, alleen trots", stelt hij. "Ik ben rustig en houd me vast aan het feit dat alle jonge spelers geduld moesten hebben. Zelfs Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Ryan Gravenberch hadden tijd nodig."

Timber brak aan het begin van het seizoen zijn middenvoetsbeentje en is pas ruim een maand weer echt fit. Hij traint inmiddels geregeld mee met de selectie van trainer Erik ten Hag. "Op trainingen voel ik dat ik mee kan."