'Ik heb ambities, maar ik vertrek pas als Feyenoord profiteert van mijn transfer'

'Ik heb ambities, maar ik vertrek pas als Feyenoord profiteert van mijn transfer'

11-03-2021 07:32
72

Marcos Senesi wil Feyenoord alleen door de voordeur verlaten. De 23-jarige Argentijn vertrekt pas uit De Kuip als alle partijen garen spinnen bij een transfer, zo legt hij uit aan Voetbal International.

"Ik wil maar één ding: spelen. Dat doe ik bij Feyenoord elke week. Dát is wat telt", steekt Senesi van wal. "Natuurlijk heb ik ambities en als er belangstelling is voor mij, moet die club mij een beter gevoel kunnen geven dan ik nu heb in Rotterdam. Daarna moet ook nog de competitie bij me passen en vervolgens het land. Pas als dat allemaal goed is, zal ik gaan luisteren, maar ik vertrek pas als ik weet dat Feyenoord profiteert van mijn transfer."

Wedden

Meer odds

Zo ging het ook toen Senesi vertrok bij San Lorenzo. "Natuurlijk deed het me wat, maar ik moest vertrekken. Ik hoop dat het hier net zo zal gaan en dat de mensen me zullen herinneren als een speler die Feyenoord veel heeft gebracht. Ook al speel ik hier niet lang, ik voel me intussen wel een echte Feyenoorder."

Dat trainer Dick Advocaat hem Daniel Passarella noemt, vindt Senesi tegelijkertijd een eer en een brug te ver. "Hij is één van de grote spelers uit het Argentijnse voetbal en met zo'n icoon ga ik mezelf niet vergelijken", zegt de Feyenoord-verdediger over de voormalig wereldkampioen. "Maar dat betekent niet dat ik niet de ambitie heb mezelf ook ooit de geschiedenisboeken in te spelen."

Daarvoor kijkt Senesi veel naar topverdedigers. "Ik volg ze allemaal, zeker degenen die veel hebben gewonnen en daarmee respect afdwingen in hun competitie. Als ik dat allemaal bij elkaar optel, is Sergio Ramos wel een speler die ik niet zie als mijn idool of zo, maar aan wie ik me wel zal willen spiegelen."