Steun voor Pratto: 'Nog steeds de beste spits tegen wie ik ooit gespeeld heb'

10 maart om 15:31

Marcos Senesi vindt Lucas Pratto nog altijd de beste spits waar hij ooit tegen speelde. De Argentijnse verdediger van Feyenoord vertrouwt erop dat zijn landgenoot dit seizoen nog van waarde zal zijn voor de Rotterdammers.

Senesi stond als verdediger van San Lorenzo vaker tegenover Pratto, die in dienst was van River Plate. "Ruim voordat hij naar Feyenoord kwam, heb ik al gezegd dat Lucas de beste spits is tegen wie ik heb gespeeld", zegt de linksbenige stopper tegen Voetbal International. "Hij is sowieso de lastigste om in toom te krijgen. Hij is heel intelligent, loopt steeds slim van je weg. Je moet altijd op je hoede zijn en dat heb ik daarna niet vaak meer meegemaakt."

Dick Advocaat, trainer van de Stadionclub, lijkt geen beroep te willen doen op de sterke spits. "Maar ik kan me niet voorstellen dat de club hem al heeft afgeschreven", reageert Senesi. "Ik weet wat Lucas doormaakt, want mijn debuut was ook geen succes. Hij had pech in zijn eerste twee wedstrijden, omdat hij dicht bij een doelpunt was. Hij moest wennen, maar zoals ik hem nu zie trainen… Hij wordt fitter en beter."

De twee Argentijnen zoeken elkaar ook buiten het voetbal vaak op in Rotterdam en dan probeert de verdediger zijn landgenoot te helpen. "Ik was blij met de hulp die ik kreeg van de jongens uit Zuid-Amerika toen ik hier net was en dan is het niet meer dan logisch dat ik Lucas nu help. Het seizoen duurt nog een tijdje en ik weet zeker dat Pratto zich nog zal laten zien."