'Laporta wil obligaties uitgeven om Haaland naar Barça te kunnen halen'

11 maart om 09:18

Erling Haaland moet de nieuwe spits worden van FC Barcelona. Kersvers voorzitter Joan Laporta zet alles op alles om het Noorse fenomeen over te nemen van Borussia Dortmund, melden Diario AS en Catalunya Radio.

Volgens AS is Haaland 'de grote obesessie' van Laporta. De preses wil een team bouwen rond Lionel Messi en de twintigjarige spits en hoopt te profiteren van zijn goede relatie met zaakwaarnemer Mino Raiola.

'De uitschakeling in de Champions League bezorgde Barça twee voorname conclusies', schrijft de Spaanse sportkrant. 'De eerste, dat de ploeg geen spits heeft. De tweede, dat de club geen geld meer heeft om hem te proberen te contracteren nu het tien miljoen euro misloopt nu het de kwartfinales niet heeft gehaald. En nog veel meer als Barcelona nog verder was gekomen.'

Toch ziet Laporta kansen om Haaland binnen te halen, vervolgt AS. Hij wil obligaties uitgeven, waardoor Barcelona op korte termijn over financiële middelen beschikt ondanks de torenhoge schuld van 1,17 miljard euro.

Ook Catalunya Radio weet dat Haaland bovenaan het verlanglijstje prijkt. "Haaland heeft deze zomer een transferclausule van 75 miljoen euro", legt de doorgaans goed ingevoerde journalist Oriol Domènech uit. Hij denkt dat het bedrag door commissies uiteindelijk rond de honderd miljoen uitkomt.

Naast Haaland zijn ook David Alaba, Memphis Depay en Eric García belangrijke doelwitten, meldt zowel AS als Catalunya Radio. Daarnaast denken de Catalanen aan Sergio Agüero en Georginio Wijnaldum. Zij zijn allen transfervrij komende zomer.