KNVB schuift met Eredivisie-programma: Ajax en Feyenoord ruilen van tijdstip

11 maart om 17:50

De KNVB heeft op verzoek van Ajax en Feyenoord geschoven met twee Eredivisie-wedstrijden. Het gaat om sc Heerenveen - Ajax en Feyenoord - Fortuna Sittard op zondag 4 april.

Het competitieduel in het Abe Lenstra Stadion tussen Heerenveen en Ajax wordt verplaatst van 12.15 uur naar 16.45 uur. Feyenoord - Fortuna Sittard op diezelfde dag in De Kuip, is verzet van 16.45 uur naar 12.15 uur. Ajax en Feyenoord wisselen dus van tijdstip.

'Alle Eredivisie-clubs en de Eredivisie CV hebben met elkaar onderling en in overleg met de KNVB afspraken gemaakt in het kader van de veranderagenda', verduidelijkt de KNVB. 'Eredivisie-wedstrijden kunnen verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan de Champions League of Europa League aangeven zich hierdoor beter te kunnen voorbereiden. De KNVB faciliteert deze afspraak.'

Feyenoord is alleen nog actief in de Eredivisie dit seizoen. Ajax begint donderdagavond aan het tweeluik tegen Young Boys in de achtste finales van de Europa League en speelt op 18 april de bekerfinale.