Janssen ziet het somber in voor Bergwijn: 'Hopen dat De Boer hem selecteert'

11 maart om 18:24

Theo Janssen denkt dat het een moeilijk verhaal wordt voor Steven Bergwijn bij Tottenham Hotspur. Hij behoort structureel niet tot de eerste elf en heeft het lastig in Londen.

Van de afgelopen vier Premier League-wedstrijden zat Bergwijn er drie op de tribune. Dat na een hoopvol begin. "Hij heeft het heel lastig gehad. Hij speelde best veel, maar komt niet echt aan scoren", zegt Janssen bij RTL7

"In het begin is het over het algemeen makkelijk, want dan wordt er minder van je verwacht. Dan kun je wat laten zien. Maar men gaat meer van je verwachten. Dat zie je ook bij jeugdspelers: in de eerste paar wedstrijden is het geen probleem, maar daarna komen er verwachtingen. Hij moet rustig blijven en op z'n kans wachten en die grijpen. Je moet niet vergeten dat Bale en Son geen verkeerde spelers zijn. Het is lastig voor hem om in de basis te komen."

Janssen ziet kansen voor Bergwijn op het EK, mocht hij geselecteerd worden. "Het is te hopen dat bondscoach Frank de Boer hem selecteert voor het EK. Als hij het daar goed doet, zou hij een mooie transfer kunnen maken. Maar anders wordt het een moeilijk verhaal."