'Acht jaar ouder geworden, iets minder haar, iets vadsiger, maar veel bijgeleerd'

11 maart om 19:29

Art Langeler keert komende zomer terug bij de club waar hij in 2013 afscheid nam: de vijftigjarige Achterhoeker fungeerde de afgelopen jaren als Directeur Voetbalontwikkeling bij de KNVB, maar wordt binnenkort weer trainer van PEC Zwolle. De verloren zoon kijkt uit naar de hereniging.

Langeler trad tijdens het seizoen 2019/2020 in dienst, leidde PEC in 2012 naar promotie en wist tijdens zijn enige seizoen als Eredivisie-trainer handhaving te bewerkstelligen. "Mijn werkende leven heeft na PEC Zwolle best een paar mooie bochten gemaakt met vier jaar PSV (hoofd jeugdopleiding, red.) en vier jaar KNVB. Het is nu een mooi moment om weer in de voetbalpraktijk te stappen", vat hij zelf samen in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben acht jaar ouder geworden. Ik heb ik iets minder haar en ben ik iets vadsiger her en der, maar ik heb ook veel bijgeleerd in het Nederlandse en internationale voetbalveld."

Ook PEC is gegroeid sinds het vertrek van Langeler: De Blauwvingers spelen inmiddels negen jaar lang onafgebroken in de Eredivisie en wonnen in 2014 de KNVB Beker én de Johan Cruijff Schaal. "De club heeft zich fantastisch ontwikkeld de afgelopen acht jaar. Is een stabiele club in de Eredivisie geworden met af en toe een mooie uitschieter", beaamt Langeler, die PEC klaar wil maken voor de verre toekomst. "Na mijn tijd als coach van Jong Oranje heb ik veel aan beleid en visie gedaan. Die rugzak wil ik hier graag weer opendoen en proberen de club weer naar een volgend niveau krijgen."

Langeler heeft donderdag voor twee jaar getekend bij PEC en kan per 1 juli weer aan de slag. Tot die tijd is Bert Konterman de hoofdtrainer.