Schalke durft geen prognose over Huntelaar meer te geven: 'Langer dan gehoopt'

Schalke durft geen prognose over Huntelaar meer te geven: 'Langer dan gehoopt'

11-03-2021 19:25
13

De terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar zorgde voor hoop bij de fans van Schalke 04, maar de Nederlandse spits is binnen de lijnen nog nauwelijks van waarde geweest. Wanneer hij weer in actie kan komen, is op dit moment onduidelijk.

Huntelaar kwam in de winterstop over van Ajax. Tot dusver kwam hij echter alleen tien minuten in actie in het Bundesliga-duel met Werder Bremen op 30 januari. De 76-voudig Oranje-international worstelt met een kuitblessure en Die Königsblauen durven al geen voorspelling meer te doen over zijn rentree, meldt WAZ. Hij mist in ieder geval het treffen met VfL Wolfsburg van zaterdag.

"Het duurt langer dan we allemaal hadden gehoopt", erkent Schalke-trainer Dimitrios Grammozis. Huntelaar is slechts één van de tien spelers die momenteel in de ziekenboeg zit bij de geplaagde hekkensluiter in Duitsland. Ook Ralf Fährmann, Matija Nastasic, Kilian Ludewig, Salif Sané, Nassim Boujellab, Nabil Bentaleb, Mark Uth, Goncalo Paciencia en Steven Skrzybski ontbreken.

Voor Schalke wordt het een hels karwei om degradatie te ontlopen. De achterstand op nummer zestien Arminia Bielefeld bedraagt negen punten.