'Reken er maar op dat advocaat Promes deze selectie zal aanwenden in rechtszaal'

12 maart om 07:42
Laatste update: 12 maart om 13:27

Valentijn Driessen vindt het onbegrijpelijk dat Quincy Promes in de voorselectie van Oranje zit. Reden daarvoor, is dat Promes verdacht wordt van een steekpartij.

'Het kan niet waar zijn dat de Nederlandse Staat voetballer Promes als verdachte van een steekincident beschouwt en de KNVB het vervolgens toestaat dat dezelfde Nederlandse Staat in Oranje wordt vertegenwoordigd door Promes als verdachte van een geweldsmisdrijf', schrijft Driessen bij De Telegraaf in zijn column. 'Het Nederlands elftal is een visitekaartje van heel Nederland en daarin is geen plaats voor een verdachte van een steekpartij.'

Driessen richt vervolgens zijn pijlen op Eric Gudde, Nico-Jan Hoogma en Frank de Boer. 'Bij Gudde, Hoogma en De Boer ontbreekt in ieder gevoel van verhouding, fatsoen en beschaving. En reken erop dat advocaat Gerard Spong van Promes deze selectie voor Oranje door de KNVB zal aanwenden in de rechtszaal', gaat de chef voetbal van De Telegraaf verder.

'Het valt te hopen dat dit besef snel indaalt bij de KNVB-top", stelt Driessen. 'Over exact een week, vrijdag 19 maart, laat bondscoach Frank de Boer weten welke spelers tot de definitieve selectie van Oranje behoren. Daar mag Promes niet bij zijn zolang hij niet is vrijgesproken. Kwestie van beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald', besluit Driessen.

Promes wordt ervan verdacht fors lichamelijk letsel toe te hebben gebracht aan zijn neef. De 29-jarige aanvaller zou tijdens een familiefeest, in een loods van zijn bedrijf in Abcoude, zijn neef met een mes hebben gestoken. Er waren meerdere getuigen. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn knie.