'Juve in gesprek met Ronaldo: Portugees moet minimaal 29 miljoen opleveren'

12 maart om 09:57
Laatste update: 12 maart om 10:07

Juventus gaat met Cristiano Ronaldo in gesprek over zijn toekomst in Turijn. De Italiaanse topclub zou tenminste 29 miljoen euro willen ontvangen, mocht de Portugese ster daadwerkelijk vertrekken, claimt onder meer de Corriere dello Sport.

Italiaanse media schreven na de pijnlijke Champions League-uitschakeling tegen FC Porto al dat een transfer van Ronaldo niet langer onbespreekbaar is voor Juventus. Om het verlies - na afschrijvingen - te beperken moet de 36-jarige aanvaller wel minstens 29 miljoen opleveren. Zijn contract loopt nog door tot medio 2022. Van een nieuwe verbintenis is op dit moment sowieso geen sprake.

Ronaldo kwam in 2018 voor 120 miljoen euro over van Real Madrid. Hij is er tot dusver echter niet in geslaagd om de felbegeerde Champions League ook naar Turijn te brengen. Dit seizoen staat de teller op 27 doelpunten in 32 officiële duels. Het Spaanse El Chiringuito claimt ondertussen dat zaakwaarnemer Jorge Mendes al met de Koninklijke heeft gesproken over een terugkeer.

De Italiaanse journalist Fabrizio Romano meldt op Twitter dat Juventus aan een nieuw team wil bouwen. Onder meer Matthijs de Ligt zou een belangrijke rol spelen in die plannen.