De Graafschap laat Seuntjens-statement voor wat het is: 'Zijn we niet met ze eens'

12 maart om 10:18

De Graafschap gaat naar aanleiding van de supportersactie tegen Ralf Seuntjens geen verdere actie ondernemen tegen de spits. Fans van de Superboeren willen de Bredanaar nooit meer in hun shirt zien spelen nadat hij een transfer naar NAC afrondde.

Seuntjens is na dit seizoen transfervrij en heeft voor twee seizoenen getekend in Breda. Dat is tegen het zere been van de fans van De Graafschap, omdat juist die twee ploegen strijden om promotie naar de Eredivisie. De supporters vinden dat de spits daar nu geen bijdrage meer aan kan leveren en hingen een spandoek op bij de Vijverberg, waar werd opgeroepen om Seuntjens niet meer op te stellen.

Hans Martijn Ostendorp, de algemeen directeur van De Graafschap, gaat echter geen actie ondernemen naar aanleiding van het statement van supportersgroep Brigata Tifosi. "We kennen het standpunt van de supporters en we respecteren deze protestactie ook, maar we zijn het in dit geval niet met ze eens", legt hij uit tegenover Omroep Gelderland. "Maar dat hoeft ook niet altijd."

De actie van de Doetinchemse fans komt volgens Ostendorp wel bij trainer Mike Snoei terecht. "Hij gaat over de opstelling. Wij hebben als club alle vertrouwen in Seuntjens en geven hem dat vertrouwen ook. Ik heb zojuist gebeld met de voorzitter van Brigata Tifosi en hem gezegd dat we hun boodschap aan onze trainer zullen overbrengen. Hopelijk kunnen we vrijdag periodekampioen worden. Dan kunnen we snel een streep onder dit onderwerp zetten."