Harde kern De Graafschap eist vertrek en geeft Seuntjens enkele reis Breda cadeau

12 maart om 08:55

Als het aan Brigata Tifosi ligt, heeft Ralf Seuntjens zijn laatste wedstrijd voor De Graafschap al gespeeld. De fanatieke supportersgroep haalt in een statement keihard uit naar de 31-jarige aanvaller, die transfervrij naar NAC Breda vertrekt. Dat meldt de Gelderlander.

Seuntjens signeerde woensdag een tweejarig contract in het Rat Verlegh Stadion. Zijn keuze ligt gevoelig bij De Graafschap, dat met NAC in een strijd om promotie is verwikkeld. Trainer Mike Snoei ontnam hem de aanvoerdersband, maar verdere acties bleven uit.

De transferperikelen zijn bij de fans echter in het verkeerde keelgat geschoten. De Brigata Tifosi heeft spandoeken opgehangen bij De Vijverberg met een duidelijke boodschap: 'Zonder Ralf naar het eindstation! Houdoe en bedankt!' Daarnaast steekt de harde kern middels een brief en een treinkaart voor een enkele reis Doetinchem – Breda zijn mening niet onder stoelen of banken.

'Pak jullie verantwoordelijkheid en zet Ralf buitenspel', richtten de fans zich tot het bestuur. 'Door dat te doen, elimineren we niet alleen een mogelijk risico op ons einddoel (Eredivisie), maar veel belangrijker nog: onze geloofwaardigheid komt niet in het geding. Het kan onmogelijk zo zijn dat nota bene onze aanvoerder, één individu, onze promotiekansen in gevaar brengt. Door af te zien van het per direct afscheid nemen van Ralf zijn jullie medeverantwoordelijk voor het verkleinen van onze promotiekansen.'

De Graafschap kan vrijdag op bezoek bij Telstar beslag leggen op de derde periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. Seuntjens start normaal gesproken in de basis.